Mahalliy ishlab chiqarish sanoatining ikkilamchi xomashyolari asosida deemulgator olish - Bozorov, Nodir Botir o’g’li; Ochilov, Abduraxim Abdurasulovich; Qarjawbayev, Marat Ospanovich; Uzakbayev, Kamal Axmet uli (Science and Education, 2023)
Turg’un suv va neft shlam emulsiyalarini parchalash uchun deemulgatorlardan foydalaniladi, ular tabiatan bir-biridan juda farq qiladi. Ko’pincha og’ir neftlarning suvsizlantirish va tuzsizlantirish, emulsiyalarning tarkibi va xususiyatlariga qarab deemulgatorlarning kompozitsiyalari tanlanadi yoki qo’llaniladi. Bularni hisobga olgan holda, mahalliy ishlab chiqarish sanoatining ikkilamchi mahsulotlari asosida olingan deemulgatorlarning kompozitsiyalari sintez qilindi.