Bo’lajak muhandislarning shaxsiy va kasbiy salohiyatni ro’yobga chiqarishning psixologik-pedagogik yo’llari - Hasanova, Zebo Davlatovna (Science and Education, 2023)
Bo’lajak muhandis-injinerlar bo’lish muammosining dolzarbligi bugungi kunda turlicha ilmiy sohalar orqali yoritib o’tish mumkin: mehnat psixologiyasi, umumiy psixologiya, pedagogik psixologiyalardir. O’quv jarayonida nafaqat olingan bilim va ko’nikmalarga, balki o’zingizni institutda tanlagan kasbingiz bo’yicha mutaxassis bilan tanishtirishga imkon beradigan kasbiy ko’nikmalarni egallashga ham alohida ahamiyat beriladi. Talabalarning kasbiy shaxsini shakllantirishni psixologik-pedagogik qo’llab-quvvatlash muammosini o’rganish, shuningdek, institutda o’qish bosqichida qo’llab-quvvatlash dasturini amalga oshirishning ayrim jihatlarini ishlab chiqish muhokamaliva muammoli bosqichdir. Talabalarni institutda o’qish bosqichida kuzatib borish uchun ularga ta’lim va ta’lim sohasidagi yuqori ehtiyojlarni qondirish va ularning kasbiy rivojlanishida yanada muvaffaqiyatli istiqbollarni yaratish imkonini beradigan amaliyotga yo’naltirilgan dasturni ishlab chiqish bugungi kunda Buxoro muhandislik-texnologiya institutida ham dolzarb vazifaga aylandi.