Trombotsitopatiya bilan kasallangan ayollarda tuxumdon apopleksiyasi kechishi va asoratini davolash tamoyillariga zamonaviy yondashuv - Maxmonov, Lutfulla Saydullaevich; Mamatqulova, Feruza Xaydarovna; Meliqulov, Baxtiyor Sirojkulovich (Science and Education, 2023)
Hozirgi zamon tibbiyotida autoimmun kasalliklar uchrashi jadal su’ratda o’sib bormoqda. Ayniqsa, tobora zararlanib va yomonlashib borayotgan ekologik muhit, oziq-ovqatlarning va zamonaviy turmush tarzining sun’iylashishi - bularning barchasi immunitet tizimini izdan chiqarilishiga va natijada inson tanasi o’z hujayralarini tanimay qolish va ularga qarshi antitanalar ishlab chiqarishiga olib keladi. Natijada, ba’zi bir a’zo va tizimlarning, shuningdek butun bir tananing faoliyatining buzilishlari kelib chiqadi.