Karbonat angidrid yordamida neftni qazib olishning takomillashtirilgan jarayoni - Shavkatov, Sh.Sh.; Bozorov, J.T.; Sattorov, M.O. (Science and Education, 2023)
Quduqlarni ishlatish davrida neft qazib olish jarayonida qo’llaniladigan barcha usullar bilan neftni qayta ishlash koeffitsientining oshishi o’rganildi. Neftni qayta ishlash koeffitsientiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilindi, geologik, fizik va texnologik omillarning o’zaro bog’liqligi o’rganildi. Qo’llaniladigan usullarning samaradorligi ular keltiradigan foyda orqali aniqlanadi.