Gazni tozalashda ishlatiladigan issiqlik almashtirgichini samaradorligini oshirish - Rahimov, Bobomurod Rustamovich; Yamaletdinova, Aygul Axmadovna; Nematov, Ixtiyor Baxtiyorovich (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada gazni oltingugurtdan absorbsion tozalashda qo’llanadigan issiqlik almashtirgichining samaradorligini oshirish usullari tahlil qilindi. Issiqlik almashtirishda ishchi agent korroziyasini va metallar issiqlik o’tkazuvchanlik xossalari tahlil qilinib, uning oldini olish metodlari tavsiya etiladi. Bu issiqlik almashtirgichning samaradorlik ko’rsatkichlarni oshiradi.