O’zbekistonda xalq cholg’u asboblarining shakllanish tarixi - Baxtiyorov, Saidjon Quvondiq o’g’li; Boltayev, Rustam Kurbonboyevich (Science and Education, 2023)
Mazkur maqolada O’zbek xalq cholg’ularining shakillanish tarixi, bosqichlari haqida ma’lumotlar bayon etilgan. Shuningdek, mutafakkir allomalarning musiqa cholg’ulari shakkillanishidagi xizmati va asarlaridagi ifodalari yoritib berilgan.