O’quvchilarga sonning butun va kasr qismi qatnashgan tenglamalarni o’qitish metodikasi - Raximov, N.; Mamasidikov, B. (Science and Education, 2023)
Maqolada sonning butun va kasr qismi qatnashgan y=[x] hamda y=x funksiyalar va ularning xossalari, asosiy teoremalar, ayniyatlar, tenglama va tengsizliklarni yechishga oid masalalar, turli hil matematik turnirlar va olimpiadalarda taklif etilgan ayrim masalalar va ularning yechimlari keltirib o‘tilgan.