Миллий гвардия хизмат фаолиятида профайлингдан фойдaлaнишнинг самарали жихатлари - Ўрмонов, Давронбек Абдукаримович (Science and Education, 2023)
Мақолада Миллий гвардия ҳарбий хизматчилари томонидан профайлинг методини қўллашнинг мақсадга мувофиқлиги ва асослилиги, жамоат хавфсизлиги ва давлат хавфсизлигига таҳдидлар бўлган тақдирда хавфни бартараф қилишда профиллаш технологиясидан фойдаланган ҳолда жамоат хавфсизлигини таъминлаш. Жамоат жойларида таҳдид ва хавф-хатарларни таҳлил қилиш, уларни бартараф этиш ва тўхтатишда профиллашнинг ўрни ва аҳамияти. Содир этилиши мумкин бўлган қонунбузарлик ва ҳуқуқбузарликларни барвақт башорат қилиш йўли билан шубҳали шахсларни кузатиш, визуал диагностика қилиш, хатти-ҳаракатларини, юзини (физиогномик) таҳлил қилишга, жамоат тартибини бузишга мойил шахсларни аниқлаш, оммавий тадбирларни хавфсиз ўтказилиши бўйича тавсиялар келтирилган.