Мақол ва матал жанрининг шеъриятдаги ўрни ва аҳамияти - Қодирова, Саодат Абдурахимовна (Science and Education, 2023)
Мақол ва матал жанрининг ёзма шеърият бағрида учраб, маълум поэтик вазифа бажариши оддий фольклоризмнинг юзага келишига сабаб бўлади. Ёзма адабиёт деб таъкид қилишимизнинг асоси шуки, мақол ёки матал ёзма адабиёт таркибида учрасагина оддий фольклоризм саналади.