Kvadratik stoxastik operatorlarga olib kelinadigan ba’zi modellar haqida - Mamurov, Boboxon Jo’ rayevich; Bozorova, Dilfuza Shavkat qizi (Science and Education, 2023)
Kvadratik va kubik operatorlar ko’pgina biologik,fizik va ximik jarayonlarning matematik modeli bo’ladi. Maqolada shunday jarayonlarga misollar qaralgan.