Dasturiy ta’minotni ishlab chiqish bosqichlari - Ismailov, Alisher Shakirovich; Akbarov, Abdulhamid; Qodirova, Gulnoza To’xtasinjon qizi; Yigitaliyeva, Maftuna (Science and Education, 2023)
Kichik dasturiy masala yoki muammolarni yechish ancha sodda. Lekin katta dasturlar yaratilganda ularni talablarini o‘rganish, masalaga yechim topish, algoritmlar ishlab chiqish katta jamoa va ko‘p vaqt talab etadi. Bugungi kunda katta dasturlar yaratishda dasturlarni o‘z muddatida topshirish uchun tizim yaratilgan. Ushbu tizim SDLC (Software development life cycle) Dastur yaratish hayot sikli deb ataladi.