Alisher Navoiy obrazi talqinlarida ohang va nutqiy tavsif - Xalikulova, Go’zal Erkinovna (Science and Education, 2023)
Maqolada teatr arboblari uyushmasida siymo yaratish kabi qiyin vazifa yuzasidan suhbatlashib, fikr almashadilar va ushbu asarni ikki marotaba sahnalashtirib shuhrat qozongan otaxon, hozirgi Milliy akademik drama teatrida qayta sahnalashtirish ayni muddao deb topiladi. Sahnada klassik asarlarda murakkab obrazlar yaratgan, “Alisher Navoiy” dramasining Mannon Uyg‘ur talqini ishtirokchisi S.Eshontо‘rayevaning maslahatlaridan ilhomlangan T.Azizov о‘z ishini p’esani qayta о‘qishdan boshlaganligi haqida.