Ona tili darslarida nutqni rivojlantirish usullari - Usmanova, Muqaddasxon Ergashevna (Science and Education, 2023)
Ona tili darslariga qoʻyiladigan asosiy talab oʻquvchilarning ogʻzaki va yozma savodxonligini oshirish, toʻgʻri, ravon, ta’sirli va mazmundor soʻzlash va yozishga o’rgatishdan iborat. Maqolada shu mazmundagi, ya’ni oʻquvchilarning nutqiga qoʻyiladigan talablar va maktabda oʻqituvchi tomonidan bajarilishi lozim boʻlgan ishlar yuzasidan takliflarva tavsiyalar berilgan.