Diplomatik nutqning til xususuiyatlari - Sobirova, Shahlo Jamolovna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada diplomatiya va siyosiy leksik birliklarni ingliz va o’zbek tillarida tadqiq qilishning o’ziga xos lingvistik ko’rinishlari haqida so’z boradi. Diplomatik munosabatlar va immunitetlar masalalari bo’yicha Vena konvensiyasi, diplomatiya va siyosiy leksik birliklarning asosiy negizi grekcha va lotincha so’zlar-terminlardan iborat ekanligi, keyinchalik aynan shu tillar asosida paydo bo’lgan fransuz va ingliz tillariga xos sohaga oid leksika va leksik birliklarning xalqaro miqyosda keng qo’llanilishi, ularni tasniflash va tavsiflash, lingvistik tahlil qilish kabi masalalar undan joy olgan.