Инновацион технологиялар асосидаер ресурсларидан самарали фойдаланиш - Карабеков, Улуғбек Абдукаримович; Худойқулов, Санжар Шодмон ўғли; Исматова, Марғуба Шавкатовна (Science and Education, 2023)
Мақоладаянги замонавий дастурлар асосида ер ресурсларидан самарали фойдаланиш, глобал иқлим ўзгариши ва инсонлар таъсири натижасида сўнгги йилларда қишлоқ хўжалиги ерларининг асосий қисми яроқсиз ҳолатга келиб қолганлигини сабабларини ва муаммолари кўриб чиқилади.