Bemorni o’qitish: qandli diabet bilan og’rigan odamlarda gipoglikemiya (past qon glyukoza) - Ramilova, Farangiz Ramil qizi; Ardayev, Asliddin Anvar o’g’li; To’layev, Shohruhjon Shavkat o’g’li; Normatov, Mashrabjon Tojiboy o’g’li; Salimova, Dildora Erkinovna (Science and Education, 2023)
Gipoglikemiya ko’pincha plazmadagi glyukoza kontsentratsiyasi 3,6 mmol/L dan past bo’lishi bilan belgilanadi; ammo plazmadagi glyukoza konsentratsiyasi 2.89 2,89 m mol/L dan pastga tushmaguncha belgilar va alomatlar paydo bo’lishi mumkin emasmol. Uippl triadasi uchun amaliyotchi birinchi navbatda gipoglikemiya alomatlarini tan olishi, past qon glyukozasini olishi va nihoyat, davolanishdan keyin past qon glyukozasini tuzatish orqali simptomlarni darhol engillashtirishi kerak. Ushbu faoliyat gipoglikemiyani baholash va boshqarishni ko’rib chiqadi va ushbu kasallikka chalingan bemorlarga keyingi parvarish haqida ma’lumot berishda professionallararo jamoaning rolini ta’kidlaydi.