Механика масалаларини компьютер технологиялари асосида ечиш - Сабиржанов, Талибжон Мамасолиевич (Science and Education, 2023)
Мақолада «Механика» фани масаларининг математик модели тузилган ва Маthсаd дастурларида ечилган. Эркинлик даражаси иккига тенг бўлган манипуляторнинг ҳаракати таҳлил қилинган. Мақола илмий жиҳатидан жуда аҳамиятли бўлиб, Олий ўқув юрти талабалари қўлланма сифатида фойдаланиши мумкин.