Mustaqil ta’lim jarayonida o’quvchilarni ijodkorligini shakllantirish - Xudoynazarova, Madina Fayzulla; Xudoynazarova, Dinora (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada mustaqil ta’limni tashkil etish yo’llari haqidagi ma’lumotlar berilgan. Mustaqil ta’lim - muayyan fan dan o’quv dasturida belgilangan hamda o’quvchi tomonidan o’zlashtirilishi lozim bo’lgan bilim, ko’nikma va malaka shakllantirishni,o’zlashtirish darajasini amalga oshiriladigan ta`lim shakllaridan bo’lib, o’qituvchi maslahati va tavsiyalari, bilimlar taqsimotiga tayyorgarligi asosida sinfdan tashqarida bajariladi.