Эркин Аъзам киноқиссаларида аёл фожиасининг бадиий тасвири - Аҳмедова, Вазирахон Асқаровна (Science and Education, 2023)
Мазкур мақолада мустақиллик даври ўзбек адабиётининг ёрқин намоядаларидан бири ёзувчи Э.Аъзамнинг “Забаржад” ва “Паризод” киноқиссалари таҳлилига тортилган бўлиб, аёл фожиасининг туб моҳияти, унинг пайдо бўлишига таъсир қилувчи омиллар ҳақида сўз юритилган.