Gazlarni fizik va kombinasion yutib oluvchilar bilan tozalash - Ortiqova, Shaxrinoz Maxmudjonovna; Bozorov, G’ayrat Rashidovich (Science and Education, 2023)
Mazkur maqolada gazlarni oltingugurt birikmalaridan va karbonat angidriddan tozalashda kombinasion usullari tahlil qilingan. Gazlar tozalanishi o’tkaziladigan bosim va harorat intervalida bosim va harorat tabiiy gazlar komponentlarining fizik yutib oluvchilardagi eruvchanligi o’rganildi. Gazlarni oltingugurt birikmalaridan kombinasion usullida tozalashda asosiy echimlar gazni tozalashning berilgan darajasini ta’minlaydigan yutuvchiti tanlashga va jarayonni olib borish sharoitlariga, apparatura va texnologiyalar parametrlarini aniqlashga bog’liq bo’ladi.