Суғориш насос станцияларининг сув олиш бўлинмалари бўйича олиб борилган тадқиқотлар - Шерматов, Рахматилло Юлдашевич (Science and Education, 2023)
Мақолада суғориш насос станциянинг аванкамераларини гидравлик ишлаш тартибини ўрганиш учун насос агрегатларини ишлаш режимини яхшилаш учун сув қабул қилиш бўлинмаларини оптимал ўлчамларини такомиллаштириш, насос станцияларидаги агрегатларни тўла қувват билан ишлаб белгиланган сув миқдорини тўлалигича экин майдонига етказиб беришини такомиллаштириш бўйича тадқиқотчиларнинг ўтказган тадқиқот натижалари келтирилган.