Bulling va uning oqibatlari - Axrorov, Zohidjon Zokirjonovich (Science and Education, 2023)
Maqolada “Bulling” muammosi, zo’ravonlik va uning kelib chiqish hamda uni oldini olish masalalariga e’tibor qaratilgan. Bullingning bolalar uchun zararli va uzoq davom etadigan oqibatlari mavjud. Bullingning jismoniy ta’siridan tashqari, bolalarda hissiy va ta’qibga uchragan bolalarning sog’lig’i, xususan ruhiy sog’lig’i ham yomonlashadi. Yoshlar yolg’izlanib, ularda tushkunlik va ojizlik, vahima hissi shakllanadi.