Fransiyada ta’lim tizimi - Mamasoliyeva, Dildora Obidjon qizi; Malikova, Dilfuza Ilhom qizi (Science and Education, 2023)
Bilamizki, har bir davlatning o’ziga yarasha sifatli ta’lim tizimi bo’ladi. Ta’limsiz davlat nuragan imoratga o’xshaydi. Ta’lim har sohaning qurilish poydevori hisoblanadi. Mana shunday kuchli ta’lim tizimiga ega bo’lgan davlatlardan biri Fransiyadir. Fransiyada taʼlim juda koʻp boʻlinmalarga ega boʻlgan yuqori markazlashtirilgan tarzda tashkil etilgandir. Fransiya ta’limi uch bosqichga: boshlang’ich, o’rta, oliy ta’limga bo’lingan. Fransiyada bolalarning maktabga kirish yoshi ikki yoshdir. Lekin ikki yoshli bolalar boshlangʻich maktabni boshlashdan avval, maktabgacha taʼlimni boshlaydilar. Oti yoshga to’lgach, Fransiyadagi bolalar boshlangʻich maktabni boshlash huquqiga ega bo’ladilar.