Bolalarga nisbatan zo’ravonlik. O’zbekistonda zo’ravonliklarni oldini olish bo’yicha ko’rilayotgan chora-tadbirlar haqida - Abdushohidova, Zulayho Sobirjon qizi (Science and Education, 2023)
Bolalarga nisbatan zo’ravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni o’z ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt o’tkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoat joylarida sodir bo’ladi. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik va bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish atamalari ko’pincha bir-birining o’rnida ishlatiladi. Shunga qaramay, ba’zi tadqiqotchilar bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish atamasini beparvolik ekspluatatsiya va odam savdosini o’z ichiga oluvchi soyabon sifatida ko’rishadi. O’zbekistonda zo’ravonliklarni oldini olish bo’yicha ko’rilayotgan chora-tadbirlar haqida.