Islom dinining tarqalishi va uning ta’lim tarbiyaga ta’siri - Nishonboyev, Javohir Jahongir o’g’li (Science and Education, 2023)
Arablarning o’zbek zamiriga kirib kelishi natijasida, islom dinining yoyilishi va uning ta’limotiga asoslangan qonun va ta’limning joriy qilinishi hamda hozirgi kunda diniy va dunyoviy ilmlarning farqliligi va uyg’unligi.