Zamonaviy axborot texnologiyalari dasturlaridan foydalanib o’quv darslarini olib borshni takomillashtirish - Yodgorova, Hilola Isroilovna; Raimberdiyev, Yusuf (Science and Education, 2023)
Ta’lim tizimida axborot texnologiyalarining jadal sur’atlar bilan joriy etilishi zamonaviy texnologiyalarning qo’llanish sohalarini kengaytiradi. O’zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining 2002 yil 6 iyunda qabul qilgan «Kompyuterlashtirishni yanada rivojlantirish va axborot kommunikasiya texnologiyalarini joriy etish chora-tadbirlari to’g‘risida»gi Qarori axborotlashtirishning milliy tizimini shakllantirish, barcha sohalarda zamonaviy axborot texnologiyalarini joriy etish va undan foydalanish, jahon axborot resurslaridan foydalanishni kengaytirish mumkin.