Xorijiy davlatlarda davlat organlarining korrupsiyaga qarshi kurashishdagi o’rni va roli - Shodmanov, Ravshanxon Rabbonaxon o’g’li (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada davlat boshqaruv tizimida korrupsiyaga qarshi kurashishda eng kata muvaffaqiyatga erishgan davlatlat tajribasi tahlil qilinadi. Bundan tashqari korrupsiya holatlarini keltirib chiqaruvchi omillar, sabablar va boshqa turki bo’luvchi nazriy va amaliy sabablarni o’rganish orqali taklif va tavsiyalar orqali ko’rsatib o’tiladi.