Og’ir bronxial astma bilan og’rigan bemorlarning hayot sifatini o’rganish natijalari - Ismailov, Jamshid Abduraimovich; Turayev, Hikmatilla Negmatovich; Xamraev, Farid Xamidullaevich (Science and Education, 2023)
Soʻnggi yillarda bronxial astmani davolashda sezilarli va koʻplab yutuqlarga erishildi. Ushbu natijalar bronxial astmaning topikal diagnostikasi va patogenetik davolashda Ingalyatsion kortikosteroidlarning sezilarli samaradorligi bilan bogʻliq. Biroq erishilgan natijalarga qaramay, ushbu kasallikka qarshi kurash qoniqarli emas. Ogʻir astma bilan ogʻrigan bemorlarda ingalyatsion kortikosteroidlar, b2-agonistlar bilan birgalikda qoʻllanilganda samaraliroq boʻladi. Astma bilan og’rigan deyarli har ikkinchi bemor tungi hujumlar haqida qayg’uradi. Bemorlarning yarmidan aksariyat qismi cheklangan jismoniy faoliyatga ega, har uchdan biri mehnat qobiliyatini yoʻqotgan. Koʻpgina bemorlar kasallikning kuchayishi va rivojlanishi tufayli shifokor bilan maslahatlashishga majbur.