Bronxoobstruktiv sindromda surunkali yurak yetishmovchiligini davolashning samaradorligi - Ismailov, Jamshid Abduraimovich; Urinova, Xumora; Zokirova, Feruza (Science and Education, 2023)
Hozirgi kunda ko‘pgina tadqiqotlarga asosan, spirometriya yordamida skrining tekshiruvlari paytida olingan statistik hisobotlar bilan taqqoslaganda o‘pkaning sururunkali obstruktiv kasalligi (O‘SOK) ning og‘ir va o‘rta og‘ir darajasiga qaraganda yengil darajasi haqiqiy tarqalishidan sezilarli darajada oshib ketgan. Klinikaga boshqa shikoyatlar bilan kelgan 40 yoshdan oshgan 474 bemorda spirometriya 10,3% odamlarda O‘SOK ni aniqlandi [10].