Pedagogik faoliyatni tashkil etishda bo’lajak pedagogning kasbiy faoliyatga oid kompetentligini rivojlantirish - Raxmonova, Sojida Muxammadovna; Hikmatova, Shahnoza Raxmatullayevna (Science and Education, 2023)
Maqolada pedagogik faoliyatda muvofaqiyatga erishish, innovatsion kasbiy faoliyatni samarali tashkil etishda pedagogning o’rni, bo’lajak pedagoglarning shaxsiy, kasbiy hamda maxsus kompetensiyalari, pedagogik qobiliyatlar va uning ta’limiy jarayonlardagi ahamiyati, ta’limiy muhitning yaratilishida bo’lajak pedagogning kasbiy salohiyati shakllantirish haqida umumiy ma’lumot berilgan.