Boshlang’ich sinf o’quvchilarida sog’lom turmush tarzini shakllantirishda pedagoglarning faoliyat mexanizmlar - Qodirova, Mavluda Baxodir qizi (Science and Education, 2023)
Biz pedagoglar bolalarni dars maashg’ulotlari davomida ularni salomatliklariga ham mas’ulit bilan qarashimiz ularga xatti harakatlarni to’g’ri bajarish ko’nikmasini ham o’rgatishimiz lozim. Agar boshlang’ich sinfdanoq o’quchilar harakatlarning asosiy elementlarni to’g’ri bajarishni o’rganmagan bo’lsalar, bu harakatlarni oxirigacha yetkazishga intilmasalar ular hayot davomida ham yetarli natijalarga erisholmaydilar.