Oltin asr. Hind diyorini zabt etgan Bobur maʼrifati - Kurbanova, Feruza Kutliyevna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada Zahriddin Muhammad Bobur va uning Boburiylar sulolasi davrida Hindiston taraqqiyot Hindiston maʼrifati madaniyati rivoji yoʻlida qilgan ishlari bayoni keltirilgan boʻlib, maqolada hozirda ayrim hind adabiyotida qoralangan Bobur shaxsiyati haqida ishonchli manbalar tahlil qilinib Boburning maʼnaviyati uning qiziqishlari dunyo qarashini oʻrganishga alohida eʼtibor qaratilgan, maqolda asosan sulolaning bugungi kun uchun Boburiylar sulolasi davrining madaniyat merosining ahamiyatini oʻrganish va tahlil qilish masalalari ilgari suriladi.