Real sektor korxonalarida investitsion loyihalarni moliyalashtirishning rivojlantirish istiqbollari - Shernayev, Akbar Aqmirzayevich (Science and Education, 2023)
Maqolada samarali pul-kredit siyosati va ta’sirchan bank nazoratining amalga oshirilishi, xorijiy kapitalni jalb qilishda ehtiyotkorona siyosatning yuritilishi, milliy valyuta barqarorligining ta’minlanishi, banklar resurs bazasini shakllantirishda asosan ichki manbalarga tayanish, kredit amaliyotlarini o‘tkazishdagi tamoyillar va soha rivojlanishi hamda faoliyatini yanada takomillashtirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan.