Badiiy nutqning o’ziga xos xususiyatlari - Davidov, Yunus Jummayevich (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada badiiy nasr tili va adabiy tilining koʻrinishlari boʻlgan ilmiy, rasmiy, publitsistik uslublardan farqli jihatlari keltirilgan. Badiiy asarlar xalq tilidagi nafis, ta’sirchan jihatlarini oʻzida namoyon etib, ta’sir kuchini oshirishi, estetik zavq berishi bilan xalq tilining goʻzalligi va badiiyligi, tabiiyligi va milliyligini aks ettiradi. Adabiy til normasining shakllanib, rivojlanib borishida badiiy asar tili alohida oʻrin tutadi.