Анвар Обиджоннинг ўхшатишлардан фойдаланиш маҳорати - Саидов, Ёқуб Сиддиқович; Убайдуллоева, Маржона (Science and Education, 2023)
Мақолада замонавий ўзбек адабиёти тараққиётида алоҳида ўринга эга Анвар Обиджон бадиий асарларидаги ўхшатишлар лексик-семантик аспектда ўрганилган, уларнинг лингвопоэтик хусусиятлар аниқланган, шоир асарлари услубини яратишда муҳим асос бўлганлиги фактик материаллар билан далилланган, ижодкорнинг улардан фойдаланиш маҳорати очиб берилган.