Дизел ёқилғилари учун мойловчи присадкалар олиш технологиясини яратиш - Фозилов, Хасан Садриддин ўғли; Мавлонов, Бобохон Арашович; Фозилов, Садриддин Файзуллаевич; Зарипов, Ғолиб Баходирович; Туробжонов, Садриддин Мухамадиович (Science and Education, 2023)
Мақолада Шўртан газкимё мажмуаси иккиламчи чиқиндиси қуйи молекулали полиэтилендан юқори ёғ спиртларни олиш технологияси келтирилган ва улардан энг самаралиси аниқланган, бу катализатор - борат кислотаси қўлланилган. Оксидлаш натижасида олинган юқори ёғ спирти таҳлили ва уларни дизел ёқилғилари учун мойловчи присадкалар сифатида ишлатилиши тавсия этилган.