Gazlarni mexanik usullarda tozalash tahlili - Rajabboyev, Azizbek Ilhom o’g’li; Abdulloyev, Hasan Raxmatovich (Science and Education, 2024)
Gazni tozalashning mexanik usullari gaz oqimlaridan zarrachalar, suyuqliklar va boshqa ifloslantiruvchi moddalarni ajratib olishga qaratilgan turli xil texnologiyalarni o’z ichiga oladi. Ushbu usullarning ba’zilari qattiq va suyuq zarralarni gaz oqimidan ajratish uchun filtrlar, siklonlar, cho’kindi jinslar, ajratgichlar yoki elektrostatik usullardan foydalanishni o’z ichiga oladi. Ushbu usullar odatda sanoat va energetika sohalarida chiqindi gazlarni atmosferaga chiqarilishidan oldin tozalash uchun ishlatiladi.