Badiiy grafikada kubizmdan foydalanish usullari va uslublari - Turaeva, Mohinur Sattorovna (Science and Education, 2024)
Maqolada ta’lim maqsadlari o’qituvchiga qanday shaxsni shakllantirish kerakligi haqida aniq tasavvur beradigan va uning ishiga kerakli ma’no va yo’nalish beradigan bilim sharoitlarining usullari va uslublari ochib berilgan. Badiiy grafikadagi pedagogik faoliyat - ma’naviy va amaliy tajribani uzatish jarayonida odamlar o’rtasida yuzaga keladigan munosabatlarni ta’minlaydigan faoliyat, ikki xil bo’lib, ular - ilmiy va amaliy turlarga bo’linadi. O’qituvchilik faoliyatining badiiy grafikada kubizmdan foydalanish hollari uchrab turishi o’quvchilarning bilim, ko’nikma va malakalari tizimini, shu jumladan, shaxsni rivojlantirish va tarbiyalash maqsadlarini shakllantirishga qaratilgan bo’lishi ko’rsatib berilgan.