Davlat byudjeti daromadlar tarkibida to’g’ri soliqlarni ulushini oshirish masalalari - Xidirov, Nodir G’iyosaliyevich; To‘rayev, Ibrat Akram o’g’li; Kenjayeva, Nigina Baxtiyor qizi; Ruziqulova, Durdona Ulash qizi (Science and Education, 2024)
Davlat byudjeti daromadlar tarkibida to‘g‘ri soliqlarni ulushini oshirish masalalari bo‘yicha birinchi navbatda bevosita soliqlarning nazariy ahamiyati va ularning bilvosita soliqlardan farqli jihatlarini o‘rgangan holda maqolada, bevosita soliq turlarining ahamiyatini oshirishda amaliyotda nimalar qo‘llanildi, qanday ishlar amalga oshirildi va ularning natijadorligi, samaradorligi qay tarzda amalga oshganligi aks etgan. Shuningdek, bevosita soliqlarning ahamiyatini oshirish bilan bir qatorda soliq yukini kamaytirish va soliq to‘lovchilar sonini oshirish, ya’ni, aholini bandlik bilan ta’minlash kabi masalalarga urg‘u berildi.