Alisher Navoiy - millat quyoshi - Ismatilloyeva, Dilso’z Ismatillo qizi; Barotova, Nigina Bobirovna; Murodova, Muqaddas Ikromovna (Science and Education, 2024)
Bizning buyuk bobokalonlarimiz Alisher Navoiy buyuk mutafakkir va shoir bo’lgan. Alisher Navoiyning bugungi kundagi rolini aniqlash uchun uning ijtimoiy, adabiy, va ilmiy merosini aniq o’rganish kerak. Alisher Navoiyning asarlarini o’rganish uning ijodiy faoliyatini va uning shaxsiy hayotini o’rganishga yordam beradi. Alisher Navoiyning adabiyotdagi o’rnini uning qo’shiqlarini va she’rlarini o’rganish uning davlat xizmatidagi faoliyatini va uning ijtimoiy ahamiyatini tushinishga yordam beradi. Alisher Navoiyning bugungi kundagi o’rnini tushinish uning asarlarini o’rganish, uning ijtimoiy va adabiy faoliyatini tushinish uning shaxsiy faoliyatini o’rganishga yordam beradi.