Ma’lumotlar bazalarida indekslashning afzalliklari va kamchiliklari - Berdiyev, B. (Science and Education, 2024)
Indekslash ma’lumotlar bazasi ish faoliyatini optimallashtirish uchun kuchli vositadir. Indekslardan to‘g‘ri foydalanish so‘rovlarning bajarilishini sezilarli darajada tezlashtirishi va tizimning umumiy samaradorligini oshirishi mumkin.