O’yin, maktabgacha ta’lim muassasalarida faoliyatidagi asosiy faoliyat jarayoni - Tuxtayeva, Muattar Shavkatjon qizi (Science and Education, 2024)
Bolalar dunyosini o’rganish - ular hayoti davomida olib boradigan asosiy faoliyat jarayonlarini shakllantirishdan iborat. Bu kabi amaliy faoliyatlarini amalga oshirish jarayonida tarbiyaviy o’yin va o‘yinchoqlar ham amaliy ahamiyatga ega. O’yin faoliyati va o’yinchoqlar bolaning aqliy, hissiy, ijtimoiy va harakat qobiliyatlarini rivojlantirishga va ko’nikma malakalarni hosil qilishga yordam beradi.