Qiziqarli tenglama va tengsizliklar - Ibragimov, A.; Pulatov, O.; Qo’chqorov, A. (Science and Education, 2024)
Bu maqolada ayrim tenglama va tengsizliklarni yechishda yangicha usul qo’llanilgan bo’lib, differensial hisobni o’rganish talabalar uchun muhim hisoblanadi. Differensial hisobni qo’llash murakkab tenglama va tengsizliklarni sodda hal qilish imkonini beradi va bu usul ayrim geometrik masalalarni yechishda ham qo’llash mumkin.