Эрта ёшдаги болаларда гемоколит синдроми билан кечувчи ўткир ичак инфекцияларини ўзига хос клиник-лаборатор кечиш хусусиятлари - Мустаева, Г.Б.; Тиркашев, О.С.; Уралов, Ж.Б. (Science and Education, 2024)
Болаларда гемоколит синдромини ривожланиши асосан эрта ёшадги болаларда кузатилмоқда. Ўткир юқумли ичак касалликларини гемоколит билан биргаликда ривожланиши 72 нафар болада кузатилди. Гемоколит синдромини пайдо бўлишида асосий этиологик қўзғатувчиларилари Enterobacter ва kliebsiella pneumoniya (52,8%), алоҳида ҳолатларда-shigella disenteriya, pseudomonas aeruginosa, stafilococcus aureus ташкил қилди.