Gemodializning qurilmasi va ishlash printsipi - Ixtiyorova, Sabina; Shakarov, Farhod Quvondiqvich (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada gemodiafiltratsiya apparati qurilmasi keltirilgan. Fresenius 5008 gemodializ tizimini asosiy funktsional elementlar ko’rsatilgan . Ushbu tizimning ishlash printsipi ham tavsiflangan. Gemodializ va gemofiltratsiyaning o’ziga xos printsipi ko’rib chiqiladi.