Mukarrama Turg‘unboyeva ijodiy merosining o‘ziga xosligi - Muxamedova, Madina (Science and Education, 2024)
Mazkur maqolada XX asrning II yarmida ijod qilgan ustoz Mukarrama Turg‘unboyevaning ijodiy faoliyati, baletmeysterlar yaratgan raqs maktabining o‘ziga xos ijro uslubi, davomiyligi, “Bahor” davlat raqs ansamblining tashkil etishi, bosib о‘tgan yо‘llari, jahon miqyosidagi o‘rni, zafarlar, mashhurlik, repertuarda yaratilgan raqslarning turliligi, shuningdek, hozirgi kundagi ansambl ijodi yoritib berilgan.