Inklyuziv talimning joriy qilinishi va uning amaliy ahamiyati - O’ktamov, Mirjalol Muzaffar o’g’li; Sulaymanova, Saodat Usubxonovna (Science and Education, 2024)
Taqdim etayotgan maqolamizda hozirgi kunda Respublikamizda amalga oshirilayotgan alohida yordamga muhtoj bolalar va o’smirlar ta’limi uchun, ularning nuqson turlari va uning darajalarini inobatga olgan holda maxsus ta’limning 8 yo’nalishi (aqli zaif, ruhiy rivojlanishi sustlashgan, nutqida, ko’rishida va eshitishida nuqsoni bo’lgan bolalar) bo’yicha korrektsion ta’lim tashkil etish bo’yicha amalga oshirilayotgan isloxotlar mohiyatiga to’xtalib o’tamiz.