Assertiv xulq shakllanishining o’ziga xosligi - Oribboyeva, Dilafruz Dadamirzayevna; G‘aniyeva, Shaxnoza Baxtiyor qizi (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada yolg‘iz farzandlar xulqida qat’iyatsizlik, qaramlik kabi sifatlar ustunlik qiladi deya ta’riflanadi. Bunga sabab esa ota-onaning doimiy bolaga haddan tashqari g‘amxo‘rligi, uni doimiy mummolarini yechib berishga intilishi tufayli paydo bo‘ladi. Oiladagi farzandlarda tug‘ilish ketma ketligiga ko‘ra xulq avtorda qattiyatni shakllanishi masalasigi Alfred Adlerning ham qarashlarini taxlil qildik.