Vodorod olish usullari va uning tasnifi - Ramazonov, Rustam Rasul o‘g‘li; G‘aybullayev, Saidjon Abdusalimovich (Science and Education, 2024)
Maqolada vodorodning neft va gazmiyo sanoatidagi ahamiyati, vodorodni olish usullari, vodorod olish uchun xom ashyo manbalari, vodorodni ishlab chiqarish usuli bo‘yicha tasniflash, olingan vodorodning ekologik ko’rsatkichlarini ranglar orqali ifodalash bayon qilingan. Tabiiy gaz asosida vodorod olish jarayonining asosiy reaksiyalari sharhlangan.