Modul dasturlash asoslari - Alisher Shakirovich Ismoilov; Moxlaroyim Serobiddinova; Madina Mahmudova (Science and Education, 2024)
Modul dasturlash dasturiy ta’minotni loyihalash metodologiyasidir, bu metod dasturiy ta’minotni kichik, mustaqil modullarga bo‘lishni ta’kidlaydi, har biri dasturiy ta’minotning ma’lum bir qismiga javobgar. Ushbu yondashuv kodni tashkil etishni rivojlantiradi va qo‘shimcha o‘zgarishlar kiritishni osonlashtiradi, chunki dasturchilar alohida modullar bilan ishlashlari mumkin va bu butun tizimga ta’sir qilmaydi. Ushbu metodologiya murakkab dasturiy ta’minotni boshqarishni soddalashtiradi, chunki bir modulda o‘zgarishlar boshqa modullarda o‘zgarishlarni talab qilmaydi, bu esa samaraliroq rivojlanish jarayonlariga olib keladi.